Hočete storiti kaj dobrega? Vzgajajte mlade.

Svetovni dan Zemlje 2024

Divje živali so se spremenile v jagnjeta – nežna, skakljajoča jagnjeta – blejala so dobrodošlico Gospodu in Gospe. (40 dreams of St. John Bosco)

Kako lahko kot salezijanska družina spodbujamo skrb za naš planet?

Don Bosko je svoje fante redno vodil na pohode po naravi. Naravo je ljubil, že v zgodnjih letih otroštva je delal na kmetiji. Jezus in naša blažena Mati sta mu v sanjah govorila s pomočjo različnih živali. V vseh njegovih delih vidimo globoko povezanost z naravo in stvarstvom. Skrbel je za svoje revne fante, jih vodil na izlete in z njimi preživljal čas na prostem. Don Bosko je razumel, da nismo samo del stvarstva, ampak smo eno s Stvarnikom in stvarstvom.

Kako naj torej človeštvo živi brez dvoma, da vse stvari prihajajo od Boga in se morajo vrniti k Njemu v hvalo, čaščenje in služenje? Naučiti se moramo ceniti vse darove, ki jih prejemamo, in v srcih nositi hvaležnost za vse Božje stvarstvo in stvari, ki nam jih je radodarno podaril. To je odnos, ki ga moramo gojiti v vsakem domu.

Naj naša ljubljena blažena Mati vodi naša prizadevanja, da bi znali vse naše delo podariti nazaj našemu Stvarniku, ki nam vsak dan podeljuje svoje blagoslove.

Vir: Don Bosco Green Alliance (https://www.donboscogreen.org/)

Morda vas zanima tudi