Hočete storiti kaj dobrega? Vzgajajte mlade.

Stopimo na pot SOLIDARNOSTI – vse oratorijska akcija

Vse oratorijska akcija

Spoštovani voditelji oratorijev!

S srcem polnim hvaležnosti in radosti pozdravljamo vse vas, ki se pripravljate na izvedbo letošnjih oratorijev širom Slovenije.

Ob tej priložnosti bi se radi obrnili na vas s prijazno prošnjo. Zavedamo se, da v naši deželi vlada mir, vendar pa drugi deli sveta žal niso deležni takšne blaginje. Na tisoče otrok v Ukrajini še vedno trpi zaradi vojnega konflikta, ki jih je prizadel v najbolj občutljivih letih njihovega otroštva. Tako tiste, ki so ostali doma v Ukrajini kot tiste, ki so se razselili po svetu zaradi bega pred vojno. Vemo, da imate veliko srce in da verjamete v moč solidarnosti.

Obračamo se na vas in vas prosimo za podporo. V sklopu delovanja Ustanove Fundacije don Bosko vas vabimo k akciji Stopimo na pot SOLIDARNOSTI.

V kolikor lahko oz. zmorete vas prosimo, da med izvajanjem oratorijev z otroki in drugimi udeleženci spregovorite o stanju v Ukrajini. O tem, v kakšnih razmerah živijo predvsem otroci, ki so na lastni koži občutili vojno. O tem, kaj lahko naredimo mi, ki živimo v miru, da našim sovrstnikom podarimo »več upanja« … Vabimo vas, da bi ob teh besedah, ki jih boste namenili otrokom, prav njih spodbudili k prostovoljnemu zbiranju sredstev za pomoč ukrajinskim otrokom. Kakršenkoli prispevek, ki ga boste zbrali, bo nadvse dobrodošel in bo v veliko pomoč pri omilitvi njihovega trpljenja ter obnovi njihovega upanja. Morda gre le za prispevek posameznika, ki se bo enkrat tekom oratorija odpovedal sladoledu in kakšen evro ob tem rajši namenil njim, ki v tem trenutku ne morejo priti do sladoleda. Morda bo kdo prinesel večji znesek. Na Fundaciji don Bosko smo v kontaktu s salezijansko koordinacijsko ekipo v Varšavi, ki skrbi za pregled stanja na vojnem področju. In res, otroci tam in po svetu, zaradi vojne potrebujejo našo pomoč.

Pri akciji Stopimo na pot SOLIDARNOSTI niti ne govorimo o množičnem zbiranju sredstev. Govorimo o tem, da tematiko upanja, solidarnosti, odpovedi prenesemo do naših otrok. Pomembno je, da se zavedamo, da vsak prispevek šteje in da lahko skupaj naredimo veliko več. Zbiranje sredstev je le ena od poti, kako lahko izrazimo našo pomoč in pokažemo, da smo ena velika družina, ki skrbi drug za drugega. Ob tem pa se zavedam, da bo akcija uspešna prav toliko, kolikor se boste vi, spoštovani voditelji, poistovetili z njo.

V ta namen vas prosimo, da bi na oratoriju našli prostor, kjer bi izobesili plakat, ki smo ga ustvarili za to akcijo. Poleg plakata postavite tudi škatlo, ki jo primerno označite in »zavarujte«, kjer boste tekom oratorija zbirali te prostovoljne prispevke. Najdite odgovorno osebo, ki bo poskrbela, da se ob koncu dneva zbrana sredstva skrbno pospravijo na varno mesto.

Ob koncu poletja, ko bomo sredstva že prevzeli tukaj na Fundaciji in jih predali naprej, pa bi radi na področja, kamor bo denar odšel, poslali tudi pozdrave od vseh vas, ki boste v akciji sodelovali. Vabimo vas, da vi in otroci, ki boste sodelovali pri akciji, na čim večji plakat odtisnete svoje dlani. Ko se bo odtisi posušili, pa poskrbite, da se bo poleg njih zapisala tudi vaša imena. Na plakatu najdite prostor, kamor boste zapisali ime oratorija. Plakat ob koncu oratorija slikajte, sliko pa pošljite na naš naslov fundacije: fundacija@sdb.si.

Na e-povezavi se nahaja obrazec, kjer izpolnite vaše podatke, da bomo na Fundaciji vedeli, kateri oratorij bodo v akciji sodeloval in kam lahko pošljemo plakat, ki smo ga v ta namen pripravili.

E-povezava: OBRAZEC

Hvala vam, da svoje srce in energijo posvečate oratorijem ter otrokom, ki jih skozi njih dosežete. Skupaj lahko naredimo razliko in pokažemo, kako močna je naša skupnost, ko se združimo v dobrodelnosti.

Naj bo vaše delo na oratoriju obilno blagoslovljeno, otroci pa naj bodo deležni radosti, ljubezni in skrbi, ki jim jo izkazujete.

 

Z iskreno hvaležnostjo in željo po solidarnosti!

 

* Po koncu oratorija lahko denar prinesete osebno (s predhodnim dogovorom na tel. št. 030 362800 ali preko e-maila fundacija@sdb.si ) v pisarno Fundacije don Bosko na naslov Rakovniška ulica 6, 1000 Ljubljana, ali pa ga nakažete na naš TRR:

SI56 0205 8026 2282 413 (odprt pri NLB)

Sklic: SI 108

Namen: Oratorij __________ (ime oratorija) – Stopimo na pot solidarnosti

Morda vas zanima tudi