Hočete storiti kaj dobrega? Vzgajajte mlade.

POMOČ – poplave in neurja

Prva humanitarna pomoč iz javnih sredstev.

POMOČ – NEURJA (ZA PRIZADETE MED 12. 7. 2023 IN 2. 8. 2023) IN POPLAVE (ZA PRIZADETE V DNEH 3., 4. in 5. AVGUSTA 2023).

Spoštovani vsi, ki ste bili oškodovani v nedavnih neurjih in zaradi nedavnih poplav.

Številni posamezniki ste se v zadnjih dneh že obrnili na našo Ustanovo Fundacijo don Bosko. Vseh prošenj še nismo uspeli obravnavati, zato vsi še niste prejeli naših povratnih informacij. Potrudili se bomo, da naše povratne informacije prejmete čimprej.

Hkrati vam sporočamo, da je Vlada Republike Slovenije vsem oškodovanim v neurjih in v poplavah namenila finančna sredstva za pomoč: zaradi neurij 1.100.000,00 EUR, zaradi poplav pa 10 milijonov evrov, ki jih bosta oškodovancem razdelili humanitarni organizaciji Rdeči križ Slovenije in Slovenska karitas (oškodovanim od neurij tudi EHO Podpornica).

 

Oddaja vloge za prvo humanitarno pomoč iz javnih sredstev

Za prejem sredstev za pomoč po neurjih in poplavah lahko oddate vlogo za prvo humanitarno pomoč iz javnih sredstev. Na voljo sta dve različni pomoči: vloga A je za oškodovane od neurij in toče od 12. 7. do 2. 8. 2023, vloga B pa je namenjena prizadetim od poplav, ki so bile 3., 4. in 5. avgusta 2023.

 

Obrazce in vloge najdete na tej spletni strani.

 

V celoti izpolnjeno vlogo (z obveznimi prilogami, zlasti fotodokazili) lahko oddate na lokalni Karitas, pri lokalnem Rdečem križu ali na domači občini.

Pomembno je vedeti – rok za oddajo vloge je ponedeljek, 28. avgust 2023.

Ker gre za sredstva za prvo humanitarno pomoč, se le ta ne štejejo v dohodek; zato od njih ne boste plačali dohodnine ali izgubili pravic iz javnih sredstev (npr. DSP, otroški ali varstveni dodatek, pravica do izredne denarne pomoči).

 

K vsaki od teh dveh vlog spada tudi ustrezen dokument z imenom MERILA; obvezno si ga preberite.

Vse prispele vloge bo obravnavala posebna komisija. O višini dodeljenih sredstev boste ustrezno obveščeni, sredstva pa bodo nakazana na vaš osebni bančni račun.

 

Če pri izpolnjevanju dokumentacije potrebujete pomoč, se lahko obrnete tudi na našo Fundacijo na telefon 030 362 800.

 

V najtežjih preizkušnjah je potrebna močna vera.

Sv. Janez Bosko

 

Hvala tudi vsem donatorjem, ki po svojih močeh pomagate pri zbiranju sredstev za pomoč prizadetim v poplavah. Pomoč lahko darujete na:

Ustanova Fundacija don Bosko,

Rakovniška ulica 6, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 0205 8026 2282 413 (odprt pri NLB)

SKLIC: SI00 201

NAMEN: Poplave

KODA NAMENA: char

 

Morda vas zanima tudi