Hočete storiti kaj dobrega? Vzgajajte mlade.

Postna vzpodbuda – skavti iz Cerknice

Naša spodbuda je spodbuda k molitvi.

Smo skavti iz Cerknice, katerim salezijanska karizma ni tuja, saj ob njej rastemo od malih nog. Skavti si prizadevamo za življenje v naravi in z naravo, za prepoznavanje Božje navzočnosti v njej, veliko težo pa dajemo tudi medčloveškim odnosom. Če združimo naša dva skavtska zakona, dobimo odgovor, zakaj želimo dodati jagodo rožnega venca pri letošnji postni vzpodbudi.

Skavt je prijatelj vsakomur.

Skavt pomaga bližnjemu.

 

V zadovoljstvo nam je pomagati laiški sotrudnici Poloni Dominik, ki deluje v Etiopiji, da bo lahko tudi ona lažje uresničevala svoje cilje, hkrati pa bomo na ta način tudi mi poglobili smisel postnega časa in bolj živo doživeli izkušnjo pomoči.

 

Radi bi vas nagovorili s svojim skromnim prispevkom. Naša spodbuda je spodbuda k molitvi. Na slikah lahko vidite, da smo iz naravnih materialov ustvarili rožni venec.

Tudi če rožnega venca ne nosimo s seboj v žepu, si ga lahko izdelamo na vsakem koraku. Molimo lahko kjerkoli. Molitev pa vemo, da rešuje, osvobaja, deluje. Spodbujamo vas, da si v tem tednu vzamete več časa tudi za molitev.

Morda vas zanima tudi