Hočete storiti kaj dobrega? Vzgajajte mlade.

Postna vzpodbuda – Pum – o Celje

Razmišljamo tudi o duhovni in čustvenimi revščini, ki sta v sodobnem svetu včasih celo hujši ali pa pogostejši kot materialna revščina.

Tudi mi na Pum-o Celje sodelujemo pri letošnji postni vzpodbudi.

Pred vami se nahaja naš lastnoročni izdelek. Iz odpadnega materiala (tkanine) smo izdelali velik svet/zemljo. V ospredje smo s karikaturo srca izpostavili Afriko, saj na njo naprej pomislimo, ko slišimo besedo misijon. Hkrati pa želimo z našo simboliko povedati, da je lahko prav vsakdo misijonar, pa čeprav le s preprostimi gestami in srčnimi dejanji.

Naše sodelovanje pri postni vzpodbudi nas je spodbudilo h globljemu razmišljanju o dobroti in pomoči drugim. Kaj in kdo pravzaprav so misijonarji? Ali so ljudje potrebno pomoči le v Afriki in državah v razvoju?

Razmišljamo tudi o duhovni in čustvenimi revščini, ki sta v sodobnem svetu včasih celo hujši ali pa pogostejši kot materialna revščina.

V tem trenutku smo priča vojni pred našim pragom, kar nam kaže na to, da ni nihče imun na raznorazne katastrofe, pa čeprav smo lahko trdno prepričani, da se nam ne more zgoditi ničesar. Kaj kmalu se lahko zgodi, da bomo jutri pomoč potrebovali mi. Zato je pomembno, da v postnem času razmišljamo tudi o sočloveku. Ni velik človek tisti, ki veliko ima, ampak tisti, ki zna prepoznati potrebo sočloveka in mu zna pri tem tudi pomagati. Vsak na svoj način.

Pum-o Celje

Morda vas zanima tudi