Hočete storiti kaj dobrega? Vzgajajte mlade.

Kaj je vera brez del?

Salezijanski sotrudniki o postni vzpodbudi za misijone

Živjo, smo salezijanci sotrudniki in z vami bi radi podelili nekaj misli in vas v tem postnem času spodbudili k misijonski dobrodelnosti.

Kdo sploh smo? Smo fantje, dekleta, možje, žene, mame, očetje, babice, dedki z različnimi poklici, razkropljeni po celi Sloveniji. Imamo pet centrov in sicer na Bledu, najdete pa nas še v Sodražici, Šentjoštu, Sevnici in na Rakovniku.

Največ nas je povezanih v centru na Rakovniku, ki smo kar pisana druščina, ki prihaja iz vseh koncev Slovenije. Naj vam povemo kot zanimivost, da je del našega centra tudi laiška misijonarka Polona Dominik, ki že nekaj let svoje poslanstvo živi v Etiopiji.

Mogoče se sliši malo nenavadno ali pa nimate predstave o nas. Pa naj vam na kratko razložimo. Se pravi, salezijanci sotrudniki smo laiki, ki želimo salezijansko karizmo živeti v svetu. Salezijanci in sestre HMP mogoče do kakšne skupine ne morejo priti, jih nagovoriti, zato jih lažje mi. Naše poslanstvo je, da v okviru svojih zmožnosti delamo za dobro mladih tam kjer smo. Najprej v svoji družini, nato v svojem okolju, župniji, v službi in drugih položajih, v katerih se znajdemo v vsakdanjem življenju. Poleg konkretnega dela z mladimi pa je na nas tudi odgovornost, da rastemo tako osebnostno kot duhovno. Molitev, zakramenti, duhovne obnove, mesečna srečanja skupine so sestavni del našega poslanstva.

 

Ko je pred leti Polona v Etiopiji dala obljubo za salezijansko sotrudnico in se vmes nato vrnila v Slovenijo, je postala del našega centra na Rakovniku. Z veseljem in navdušenjem smo poslušali pripovedovanja o njenem delu in še bolj smo bili ganjeni o njeni ljubezni do zapuščene mladine. Polona v Etiopiji skrbi tudi za projekt botrstva preko misijonskega središča v Sloveniji. Ker smo želeli tudi mi na konkreten način pomagati in podpreti Polonino delo, ko se je ponovno vrnila v Etipoijo, smo že pred nekaj leti postali botri fantu po imenu Eyas Desta. Na ta način pomagamo našemu fantu, da ima plačane mesečne potrebe: za šolnino, šolske potrebščine, šolsko uniformo, za hrano …

 

Majhen mozaik, h kateremu lahko vsak prispeva. Tako vabimo tudi vas, dragi prijatelji don Boska in mladih. Znotraj svoje župnije, mladinske skupine, družine, lahko na ta način konkretno pomagate posameznemu otroku. Seveda so molitve vedno dobrodošle, a vera brez del…veste, kaj mislimo?

Na tej povezavi, lahko preberete kaj več in se mogoče odločite, da postanete botri otroku v Etiopiji.

Botrstvo Etiopija | MISIJONSKO SREDIŠČE SLOVENIJE (missio.si)

Morda vas zanima tudi