Hočete storiti kaj dobrega? Vzgajajte mlade.

Delovna akcija po poplavah

Ponovno se odpravljamo na teren!

Dela je še veliko, dobrodošla vsaka pomoč.

Lansko poletje so Slovenijo prizadele poplave, ter mnogim prebivalcem onemogočile normalno življenje. Priča smo bili tudi mnogim zgodbam, kako je bil večletni trud ljudi v enem dnevu uničen. Ko so na eni strani mnogi zaradi nesreč občutili nemoč, pa so na drugi strani številni v sebi prebudili sočutje do soljudi, kar nam pričajo številne prostovoljne zbiralne akcije denarja ter materialna, čustvena in duhovna opora.

Država in mnoge dobrodelne organizacije so do sedaj že veliko družinam in skupnostim pomagale po svojih močeh, med drugim je tudi Fundacija don Bosko pomagala več kot 50 družinam in razdelila preko 50.000 € donacijske pomoči ter se nekajkrat z mladimi odpravila na teren in pomagala pri fizičnih delih.

Na Fundacijo še vedno prejemamo prošnje za pomoč (tako materialno, denarno kot fizično), zato smo se odločili, da bomo v aprilu organizirali še eno akcijo na terenu.

Spoštovani prostovoljec, spoštovana prostovoljka.

V soboto, 13.4.2024 se odpravljamo proti Solčavi, natančneje proti Mozirju in Lučam.

Zbor v Ljubljani na Rakovniku je ob 7.00 zjutraj.
Prevoz do lokacije je zagotovljen. Če prihajate iz okolice Solčave, se seveda lahko dobimo kar tam. Prav tako bo poskrbljeno tudi za malico in orodje za delo.

Za vas je pomembno, da se za delo primerno opremite. Da poskrbite za primerno zaščito nog in rok (primerna obutev in zaščitne rokavice), da poskrbite za primerna oblačila za delo in po potrebi, da imate poleg tudi kakšna rezervna oblačila, saj se bomo pri delu morda umazali. Ko smo se pogovarjali z oškodovanimi, so povedali, da je veliko stvari, ki jih je treba obnoviti, pospraviti in urediti, velikokrat pa je šlo za manjše stvari, ki jih je težko ubesediti. Kar oni najbolj potrebujejo, je človeška pripravljenost za pomoč pri fizičnem delu in človeška bližina v njihovi stiski.

Dodatne informacije lahko dobite na tel. št. Fundacije don Bosko (030 362 800) ali 041 357 640 (Janez Krnc, SDB).

 

PRIJAVA: http://tiny.cc/j24kxz

Morda vas zanima tudi