Hočete storiti kaj dobrega? Vzgajajte mlade.

POST, VERA IN SALEZIJANCI

Vera je prišla v našo družino kot dar in je sad prizadevanj vsakega izmed nas članov družine. Z vero smo pridobili lepoto življenja, odkrili, da je lepo živeti, ljubiti, roditi, vzgajati, sprejemati in zaupati življenje tistemu, ki zaupa svoje življenje Kristusu.

Tri besede, ki bi jih v vsakdanjem življenju težko sestavil v celoto. V naši družini smo in jih še vedno vsak dan znova sestavljamo, ko z njimi in ob njih iščemo tisto, kar bi naredilo našo družino in  naše osebnosti trdnejše in stanovitnejše v veri.

Z možem Tomažem sva ponosna starša trem povsem različnim a posebnim puncam: študentki Anamariji, maturantki Barbari in devetošolki Veroniki. Najin zakon se je začel z besedami iz evangelija apostola Pavla: »Neverni mož je namreč posvečen po verni ženi in neverna žena je posvečena po vernem možu« (1Kor 7,14);

In kako velik je naš Gospod, sva spoznala že takoj na začetku najine skupne poti, prav v postnem času, ko smo še posebej odprti za milosti sočutja v trpljenju in ranljivosti bližnjega, ko nam je v našo župnijsko občestvo poslal prav salezijance. Gospod je videl šibko vero naše komaj nastajajoče družine. V eni  izmed naših sosednjih župnij je prav takrat potekal misijon, ki so ga vodili salezijanci. Z možem sva se z  najino prvorojenko udeležila nagovora za starše ter maše, kjer je potekal tudi blagoslov otrok. Salezijanec Ciril Slapšak je bil tisti človek, ki je ob blagoslovu Anamarije izrekle naslednje besede: »Blagoslavljam ta čudež življenja«, pred naju z možem pa  postavil veliko in odgovorno nalogo – če imava »čudež življenja« sva odgovorna, da ga vzgajava, kot odgovorna krščanska starša;  najina velika opora pri vzgoji najinih deklet je bila prav salezijanska skupnost: sestre Hčera Marije Pomočnice, ki so vodile vrtec, ki so ga obiskovala dekleta, salezijanci iz Želimelj, kjer je obiskovala gimnazijo Anamarija ter številni salezijanski animatorji na duhovnih obnovah, ki jih dekleta še danes rada obiskujejo. Vsa skupnost se je in se še vedno dotika src naše družine. Sposobni so nam bili pokazati, da vera spreminja življenje, širi obzorja in razpira svobodo. Vera je prišla v našo družino kot dar in je sad prizadevanj vsakega izmed nas članov družine. Z vero smo pridobili lepoto življenja, odkrili, da je lepo živeti, ljubiti, roditi, vzgajati, sprejemati in zaupati življenje tistemu, ki zaupa svoje življenje Kristusu.

Tomaž in Betka

Morda vas zanima tudi